21 Mart 2010 Pazar

hindistan cevizli soslu kekim ...............

hafta sonu için yaptığım kekimi sizlerle paylaşmak istedim. tam pazar günlük yemelik güzel bir kek.

malzemeler;
öncelilkle keki için:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı silme un
  • vanilya
  • kabartma tozu
kekimiz için öncelikle yumurtayla şekeri çırpıyoruz. ardınan sıvıyağ, su ve elenmiş unla birlikte vanilya, kabartma tozunu ekleyerek kek karşımını elde ediyoruz. keki varsa dikdörtgen yoksa yuvarlak tepsiyle döküp 40 dakika kadar 180 derece fırında pişiriyoruz. soğumaya bırakıyoruz.  kibrit kutusu büyüklüğünde kesiyoruz.

geleli sosumuzun malzemelerine;
  • 2 su  bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • vanilya
  • 1 çorba kaşığı katı yağ
sosumuz için süt, şeker, kakao ve vanilyamızı karıştırarak pişiyoruz. kaynamaya başlayınca katı yağı da ekleyip sogumaya bırakıyoruz.

bir tabağın içine bir su bardağı  hindistan cevizi koyuyoruz. öncelikle kekimizi sosa ardından da hindistan cevizine buluyoruz.
ve de süper kekimiz afiyetle yiyoruzzzzzzzzzzzz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
©Vintage butterfly for zeynep desing by Cns'desing