5 Aralık 2010 Pazar

av mevsimi.......

filmle ilgili hiç bir yorum hiç bir fikir edinmeden gittim izlemeye. ama internette bir kaç kötü eleştiriye gözüm kaydı. bazen etkiler bu tarz yorumlar, aa evet aslında o da mümkün diye düşünürüm. ama bu film için olmadı o. çünkü izlerken tamamen içine girebildiğim, harika senaryolu, harika bir filmdi benim için.

çok nadiren olur, bazı filmlerden sonra ayağa kalkıp alkışlamak hissi olur bende sinemada, bu filmde de onu hissettim. onu yapamadım ama onun yerine bir çok seyirci gibi ekrana uzun süre bakakaldım bittikten sonra milyon tane hisle, düşünceyle.

çekimleriyle, müziğiyle, senaryosuyla yavuz turgul bu yılın, hatta belki de bi kaç yılın, en iyi türk filmini yapmış.

öncelikle cem yılmaz kendisinden beklediğimden çok daha iyisiyle karşımızda idris rolüyle.

yalnız kendisi hepimiz için cmylmz olduğu için yapılan küçük esprilerde salon baya bir güldü, çünkü onun tarafından güldürülmeyi bekliyorlardı. bir de ölüm sahnesi biraz uzun sürdü ve ben de içten içe şimdi bu adam bi hareket çekecek, bi küfür edecek ya da şaka lan şaka diye kalkıcak diye düşündüm. saçma evet.

okan yalabık ve melisa sözen zaten kendisinden beklenen oyunculukları göstermişler. çok başarılılardı. rıza kocaoğlu, bu adama kötü adam tiplemesi çok iyi gidiyor. yine o tarz bir karakterle burada da.

iki avcı şener şen ve çetin tekindor, bir filmde bir araya gelebilecek en iyi ikililerden. oyunculukları hakkında bir şey söyleyemiyorum zaten, son sahnedeki ormandaki konuşmaları filmin yapı taşı sahnelerinden biriydi. şener şen, onsuz türk sineması çok şey kaybederdi.

bu filmdeki ölümler beni fazlasıyla etkiledi. özellikle cem yılmaz'ın morgdaki haline bakmak çok zordu benim için. biraz da bu tarz kişisel yorumlamalarımdan dolayı fazlasıyla etkilendim bu filmden. pamuk karakterinin konuşmaları, söyledikleri de önemliydi benim adıma.

bir de pamuk'un odasındaki sahnede oyuncakların gölgeleriyle yapılan oyun çok harikaydı.

şu var bir de, cinayetin sebebi ceylan'ın gözükmesiyle anlaşılıyor aslında. bu biraz heyecandan kesiyor ama filmin genelini etkilemiyor.

 
özetle, muhteşem bir film, mutlaka izlenmeli.


2 yorum:

  1. merak ediyorum.bakalım ne zaman seyredeceğim

    YanıtlaSil
  2. ugur böceği bence en yakın zamanda izle, izledikten sonra bir süre yeni bir film izlemek istemiyceksin..

    YanıtlaSil

 
©Vintage butterfly for zeynep desing by Cns'desing