27 Mart 2011 Pazar

kaybedenler kulübü..........




izledim ve beğendim. kaybedenler kulübü'nü bilenlerin daha çok seveceği, yine de herkesi içine alan bir film çıkmış ortaya. sıcak, samimi, doğal ve "standart"...

yayınevi sahibi olan kaan ile plak koleksiyoneri mete'nin kent fm'de yapmaya başladıkları radyo programı ve bu program ekseninde değişen hayatlar ele alınıyor filmde.

müzikler harikaydı. kaybedenler kulübü'ne sadık kalınarak, yerinde şarkılar seçilmiş. filmin 'yalnızlık ömür boyu'* şarkısı ile bitmesi de güzel bir ayrıntıydı. dilek taşı'nı da unutmayalım.




14 Mart 2011 Pazartesi

baharla birlikte yenilendim:)

öncelikle havaların geçen haftalara göre ısınmaya başladığı yeni haftadan herkese merhabalar...
havaların ısınmasıyla birlikte içimde bir bahar heyecanı başlamış durumda. bu enerjiklik varken ilk başta saçlarıma el attım.
saçlarım uzunken evde alelade toplayinca hep tam istenildigi gibi olan, kirlenince tam istenildigi gibi olan, butun gun tiftik kecisi kili gibi durup aksam yatmaya yakin kuaforden cikmis gibi olan, velhasil hiiic "istenildigi gibi"yle "istenildigi zaman"i bir araya getirmeyen uyuz ve kendi kurallarini koyan bir saç tipiydi.
benim saçlarım hep ara boydaydı uzatmak istesem uzamaz çünkü kırılır, kestirmek istesem kestiremem kıyamazdı. cumartesi günü ani bir kararla saçlarımı kestirdim uzun zamanda sonra ilk defa bu kadar  kısaldı ama mutluyum.
yeni halimle karşınızdayım, umarım sizlerde begenirsiniz...........
 

8 Mart 2011 Salı

günümüz kutlu mutlu olsun...........

ozgur dusunebilen, erkeginin kolesi olmamak icin direnen, kendisini cagin gerekliliklerine gore gelistirmeye calisan, aydin, okuyan, kafasi calisan;  toplumun gittigi noktada ozgurlukleri icin savasan ve bu noktada hemcinslerinden erkek egemen toplumu savunanlari elestirebilen; gulerken, eglenirken cekinmeyen, "ben bilmem, beyim bilir"ci olmayan, populer kulturun yozlastirici gucu altinda ezilmemis olan ve ezilmeyen, ve sayamadigim bircok ozelligi yasayan, yasatan, ve barindiran tum kadinlarin gunu kutlu olsun!

bu ozelliklerin disinda yasayan kadinlarin ve onlari o halde seven erkeklerin gununu onlari bu hale getirenler kutlasin, bizden uzak dursunlar:)

7 Mart 2011 Pazartesi

bloguma dokumayın!!!!!

yaklaşık bir haftadır süren bloguma girememe sorunumu dns ayarlarını değiştirerek yaptım.  şu an tek bildiğim şey o sinir bozucu blogunuza giriş mahkeme  kararıyla engellenmiştir yazısını görmediğim için mutluyum. yazıyı her gördüğümde sinirlerim zıplıyordu.
kısaca geçici bir çözümlede olsa bloglarımıza kavuşmak güzel.

1 Mart 2011 Salı

bloglarımıza da el attılar.........

özgürlüğümüzün her anına el atıldığı ülkemizde günlük paylaşımlarımıza bloglarımıza da el attılar.
blogumu görüntülemek istediğim zaman bu siteye giriş mahkeme kararıyla engellenmiştir yazısını gördüğümden beri çıldırmış durumdayım. ne yapılıyor ki bu yasak olabilecek kadar düşünmekten kendimi alamıyorum sanki ülkede herşey çok doğru gidiyor  o da ayrı bir mesele . umarım yasak bir an evvel kalkar, burda paylaşımlarımıza devam ederiz....
sizde facebooktan destek vermek isterseniz buraya lütfen...........


nisannnn.............

baharın en güzel ayı, senenin en güzel baharıdır nisan.

doğayı uykudan uyandıran, hayata tomurcuk verendir nisan. kazma kürek yaktırandır mart; kumsala uzanmayı arzulatandır mayıs. o yüzden ki; baharın nüvesi olandır nisan.
ruhu yeniden canlandıran, bedeni ayağa kaldırandır nisan. soğuğun kaygısını yaşatandır mart; sıcağın rehavetini hissettirendir mayıs. o yüzden ki, sokağa çıkmaya zorlayandır nisan.

söylenmesi güzel olan, kulağa hoş gelendir nisan. kısa ve sert olandır mart; vurgusuz ve yumuşak olandır mayıs. o yüzden ki, edebi baharın başrol oyuncusudur nisan.

neşeli olmayı hatırlatan, gülümsemeyi tetikleyendir nisan. kışın kasvetini atmakla cebelleştirendir mart; yazın güneşini düşünmekle uğraştırandır mayıs. o yüzden ki, şakaların yapıldığı günle başlayandır nisan.

kalbi hızla çarptıran, aşık olmaya yakışandır nisan. aşık olmaya hazırlatandır mart; aşık olmayı unutturandır mayıs. o yüzden ki,  orhan veli’nin dediğidir nisan:

imkansız şey

şiir yazmak,

aşıksan eğer;

ve yazmamak,

aylardan nisansa.

ve o yüzden ki, -aşık olmadığı anda bile- insana böyle şeyler yazdırtandır nisan...

 
©Vintage butterfly for zeynep desing by Cns'desing