27 Ocak 2011 Perşembe

beyaz elbemizzzzz KARRRRRR

yağışını seyretmesi daima ilginç bir deneyimdir.

hareketsiz bir caddede, hareketsiz bir gecede, sokak lambasının hemen altına bakarak izlerken karın yağışını; rüzgardan mı neden bilmiyorum, ilk başta daha hızla yere doğru yönelen karlar, zamanla yavaşlıyormuş gibi görünür. ağırlaşır, ağırlaşır. yaprakların kımıldamadığı, kedilerin dolaşmadığı, yağan kar tanelerinden başka hiç bir şeyin hareket etmediği o an, ışığın hemen altına bakarak izlenen kardaki o yavaşlama; dünyanın dönme hızı da yavaşlıyormuş, zaman durmaya yaklaşıyormuş hissi verir. sanki biraz daha baksam, o taneler havada aslılı kalacakmış gibi. ama asla yeterince bakamam.

kar taneleri dans eder. saniyeler içinde eriyen zayıf, etkisiz taneler; bir araya gelince güç bulur. ve ne kadar kar tanesi katılırsa yağışa; güçleri o kadar artar. hep beraber bir beyaz devrim gerçekleştirilermiş gibi, her pisliği, her kiri, her cansız kış rengini beyaza boyarlar.

dilinizin uçunda eriyip giden kar tanesi, bir de bakmışsınız ki dizinize gelmiş, yolunuzu kapatmış. doğanın size değil, sizin doğaya ait olduğunuzu ürperterek hatırtamış ve titreyerek kendinize gelmişsiniz. ve o an bilirsiniz ki, her şey, yere düşüp erimeyi göze alan bir kar tanesiyle başlamıştı.

kar güzeldir. sevmemek için alaskada, antartikada falan yaşamak gerek.

2 yorum:

  1. çok doğru güzeldir karı seyretmek :) resim de çok cici

    YanıtlaSil
  2. sürekli kar yagsın; bende evde olup kar seyretmek istiyorum:)

    YanıtlaSil

 
©Vintage butterfly for zeynep desing by Cns'desing